Play Up

Filter

Play-Up kinderkleding

Het gebruik van natuurlijke vezels blijft de prioriteit; ze mengen de kledingstukken met gerecycled materiaal. In de collecties bevat 30% van de kledingstukken gerecyclede vezels, 54% bevat biologisch katoen en 16% bevat linnen. 100% linnen blijft een van de grote ideeën in de zomercollecties.

Alle collecties presenteren ze met een selectie aan items met GOTS (18%) en GRS (12%) certificering, die de herkomst van de grondstoffen en de productie in gecertificeerde bedrijven plaatsvindt die voldoen aan alle eisen die deze stellen.

– Waar mogelijk gebruiken ze natuurlijke verven (7% van de kledingstukken is natuurlijk). Deze 100% natuurlijke en anti-allergene methode vereist aanzienlijk minder water-, tijd- en energieverbruik dan conventionele verfprocessen.
Het heeft een lage CO2-uitstoot, waardoor het milieu wordt beschermd. Ook hebben ze gekozen voor gerecycled denim, met een combinatie van 78% katoen en 22% gerecycled katoen;

De gebreide stukken zijn gemaakt van een garen bestaande uit 70% gerecycled katoen, 25% gerecycled polyester en 5% andere vezels. Ze zijn verkrijgbaar in prachtige zachte kleuren en vallen op door de meer uitgebreide steken.